1. מכינים בצל מקורמל. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ דק.
2. מטגנים עד שיזהיב, כ-18 דקות. מורידים מהאש. מזליפים חומץ בלסמי, מערבבים. מוסיפים מלח ופלפל.
3. מכינים אגוזי מלך מסוכרים: מערבבים סוכר, מים, חמאה וקמצוץ מלח במחבת גדולה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה.
4. מוסיפים אגוזי מלך, מערבבים. מבשלים כ-3 דקות. מוציאים את האגוזים, מניחים על נייר כסף ומפרידים במהירות בעזרת מזלג. נותנים להצטנן. אפשר להכין את האגוזים שעתיים מראש ולהשאיר בטמפרטורת חדר.
5. כדי להכין צנימים, פורסים לחם לקוביות של 1 ס"מ. מחממים תנור ל-175 מעלות. שמים את הלחם בקערה גדולה, מזליפים עליהן שמן זית ומערבבים. מניחים את הקוביות על התבנית בשכבה אחת. אופים במשך 15 דקות, עד הופעת קרום פריך, מערבבים מדי פעם. אפשר להכין את הצנימים שעתיים מראש ולהשאיר בטמפרטורת חדר.
6. גבינת עיזים מצוננת שוברים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
7. מערבבים חומץ בלסמי עם שמן זית בקערה קטנה. מוסיפים מלח ופלפל.
8. שמים ארוגולה בקערה גדולה. מוסיפים בצל מקורמל ומפזרים באופן שווה. מוסיפים אגוזים, צנימים וגבינת עיזים. מערבבים עם התערובות של חומץ ושמן, מגישים מיד.
מצרכים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית (לבצל מקורמל)
550 גרם בצל אדום (לבצל מקורמל)
2 כפות חומץ בלסמי (לבצל מקורמל)
1/3 כוס סוכר חום (לאגוזים מסוכרים)
1/4 כוס מים (לאגוזים מסוכרים)
2 כפות חמאה (לאגוזים מסוכרים)
קומץ מלח (לאגוזים מסוכרים)
1.5 כוס חצאים של אגוזי מלך (לאגוזים מסוכרים)
4 כוסות קוביות לחם 1 ס"מ (לצנימים)
3 כפות שמן זית (לצנימים)
5 כפות שמן זית (לסלט)
3 כפות חומץ בלסמי (לסלט)
300 גרם ארוגולה (לסלט)
30 גרם גבינת עיזים (לסלט)