אודות באשר פרומז'רי
ברוכים הבאים למשפחת באשר – רשת פרומז’רי המונה 15 סניפים ברחבי הארץ, ומציעה מבחר עשיר ומהפנט של מאות מעדנים שנבחרו בקפידה, יינות איכותיים וכמובן – את הגבינות הטובות בעולם! באשר פרומז’רי היא אקדמיה קולינרית, המקום שבו תוכלו ליהנות מגבינות נדירות ודליקטסים המיובאים ממחלבות וחוות קטנות כגדולות, מרחבי אירופה, ולגלות עולם שלם של טעמים וניחוחות שעוברים מדור לדור על ידי טובי המומחים בעולם.
סיפור סינדרלה מעולם הגבינות
אם תרצו, זהו סיפור סינדרלה של עולם הגבינות. כיצד הופכים דוכן בשוק מחנה יהודה לפרומז’רי הטובה בארץ? אלי באשר הוא דור שלישי לבעלי מסעדת פועלים קטנה בשוק, שבמשך 55 שנים הציעה לסועדי המקום אוכל ביתי משובח לפי מיטב המסורת הירושלמית. ייתכן ואלי היה ממשיך בדרכם של אבו וסבו, אלמלא היה מתאהב כליל בתרבות הגבינות האירופית אחרי טיול בצרפת – בטעמים היצירתיים והעמוקים, ובמסירות מעוררת ההשראה של יצרני הגבינות הוותיקים של היבשת.מדובר בסיפור אהבה חורץ גורלות. כנגד כל הסיכויים ושוק גבינות דל בארץ, אלי החליט לייבא את הממלכה הקולינרית שגילה באירופה ללב השוק הפועם של ירושלים, והקים חנות שמבחר הגבינות בה לא היה מבייש שום פרומז’רי צרפתית אסלית.
התשוקה לשתף את קהל הלקוחות הישראלי בידע הרב שצבר, ולהדביק אותם בסקרנות לעולם המרתק שנפתח לפניו, הביאה את אלי ליצירת חוויה אמיתית ללקוחות, הכוללת טעימות נדיבות והמלצות, בהתאם למסורת האירוח החגיגית והחמה של השוק הירושלמי. במקביל, הוא המשיך לחקור ולהעמיק במסורת האירופית, בניואנסים העדינים ביותר שבתהליכי הייצור של הגבינות, וברזי הטכניקות השונות שהופכות את הטעם למלוטש ומדויק כל כך. תוך זמן קצר, הפכה הפרומז’רי לשם דבר בעולם האוכל בארץ, ולמקום עלייה לרגל עבור קהל נאמן של יודעי עניין.
הגבינות הטובות בעולם
היום ניתן לקבוע בוודאות: אין עוד מקום כחול-לבן עם מבחר כה רחב של גבינות איכותיות ומעדני גורמה. כמובן, יש בחנות גם מגוון של יינות מעולים, ממרחים ומרמלדות, פסטות איטלקיות מעולות, לחמים מיוחדים, תוצרת של מחלבות ישראליות, ועוד מיני דברים קטנים שלא ממש אוכלים, אלא מתענגים עליהם. לא סתם עשרות מסעדות יוקרה בארץ, בוחרות בבאשר פרומז’רי כספק למוצרי גורמה מיוחדים, שקשה להשיג. באוקטובר 2010 נפתח סניף הרשת בתל אביב, ולאט לאט משפחת באשר התרחבה והתפשטה בארץ, וכיום יש לה 21 סניפים. כל אחד מהם שומר על האווירה הייחודית של באשר פרומז’רי הראשונה, ומציע אירוח חגיגי, ידע עשיר והמלצות מקוריות, וכמובן – את המוצרים המעולים שלנו.
אנחנו בבאשר מנסים לחתור כל הזמן לחדשנות ויצירתיות, ולכן אנחנו לא מפסיקים ללמוד ולהתעדכן במה שמתרחש בעולם הקולינריה הבינלאומי. אלי נוסע מדי חודש לתערוכות בינלאומיות, מחלבות יוצאות דופן וספקים מקומיים בחו”ל, ובוחר, מתוך מאות האוצרות שמונחים לפניו, את אבני החן הזוהרות ביותר – המעדנים והגבינות הטובים , המעניינים והמשובחים ביותר בעולם. רשת באשר פרומז’רי ממשיכה לגדול, ולפתוח סניפים חדשים בכל הארץ המציעים גם פלטות גבינות מרהיבות, הרמות כוסית, קייטרינג, סדנאות והכשרות.. המטרה שלנו היא להמשיך לרגש ולחדש לכם, אניני הטעם ואוהבי החיים הטובים.