מכינים את המילוי:
מטגנים בצל בשמן זית כ 2- דק, מוסיפים את האורז, עשבים קצוצים, שום וקוביות עגבנייה וממשיכים לטגן עוד כ 2- דק.
מוסיפים את הלימון הסחוט ומתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור, מערבבים היטב ומוסיפים את המים הרותחים.
מבשלים ללא מכסה על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב ועד למצב שהאורז חצי מבושל.
מורידים מהאש, מוסיפים את גבינת הבלו ד’אוורן, מערבבים בעדינות ומניחים בצד לקירור. את עלי החוביזה שוטפים היטב וחולטים למשך 10 שניות.
ממלאים את העלים:
לוקחים כל עלה בנפרד, מניחים כף מילוי בחלק הרחב יותר של העלה, הקיפול מתחיל מהצדדים ומגלגלים לכיוון חלקו הצר של העלה.
מניחים בסיר פרוסות עגבנייה, בצל פרוס ופלחי לימון ומסדרים מעל את הממולאים כשכבה אחידה בסיר, שימו לב שחשוב לסדר אותם בצפיפות כדי שלא יזוזו ויפתחו במהלך הבישול.
שופכים מעל את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון ומלח ומוסיפים מים עד לכמעט כיסוי מלא.
מניחים צלחת שטוחה מעל הממולאים שתשמש כמשקולת שתמנע מהם לזוז במהלך הבישול.
מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כ 40- דק.
מורידים מהאש ומקררים, מניחים פרוסת פיאנקו עזים דקה ובתיאבון!