ל’אטיוואז היא אחת הגבינות האקסקלוסיביות ביותר מבחינת תהליך הייצור. כל שנה, בין מאי לאוקטובר, כ-70 משפחות עולות עם עדרי הפרות שלהם למגורים הקיציים (chalets) בהרי האלפים. שם, בגובה 1000-2000 מטר מעל פני הים, כ-3000 פרות ניזונות על דשא עשיר, טעים וארומטי ונותנות חלב ממנו מיוצרת הגבינה. הערבוב אסור בתחליט האיסור:
בייצור הגבינה ניתן להתמש רק בחלב מעדר אחד.
מרקם הגבינה חלק ועשיר, הניחוח מעולה והטעם מתאפיין בטונים פירותיים ואגוזיים.