מטבח צרפתי, מטבח איטלקי, מטבח ישראלי... גבינות תמיד היו חלק מהמסורת הקולינארית של כל מדינה. בכל מסעדה בצרפת תוכלו להזמין מעדן קולינארי על בסיס גבינת גורמה. אבל לא חייבים לטוס לחו"ל בשביל להתענג על הטעמים העולמיים. לפניכם מספר מתכונים טעימים להפליא. בתאבון!

סלט סלק אפוי עם גבינה כחולה מסוג רוקפור
מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים 4 פסים מנייר כסף, על כל אחד מניחים 10 סלקים ויוצקים מלמעלה שמן. מוסיפים מלח

פטריות ממולאות גבינת ברי
דבר ראשון — מרסקים שום. קוצצים צרור פטרוזיליה גדול ובצל ירוק. מנקים ושוטפים פטריות, זורקים את הגבעולים. שמים חתיכת חמאה

כריכונים עם זיתים, עגבניות וגבינת טאלג’יו
1. חותכים מהג’בטה או מכל לחם אחר שתי פרוסות בעובי כ-1 ס”מ. מחממים את התנור. 2. מורחים רוטב פסטו על

פירה תפו”א אפוי עם גבינת אמנטל, בצל ועגבניות
מבשלים תפוחי אדמה, מוסיפים שום, פלפל, מלח ועלי דפנה, אפשר אף לבשל תפוח אדמה קצת יתר על מידה. חותכים כרישה

מדליוני “מטבעות זהב” עם גבינת פרמזן
מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית. מטגנים בצל קצוץ ושום מגורד, מוסיפים אורז בסמטי ומערבבים. לאחר 2 דקות מוסיפים זעפרן, יין

עוגת גבינה עם קינמון
1. מערבבים קינמון וסוכר בקערה קטנה. מניחים בצד. מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה בינונית מערבבים קמח, סודה ומלח. שמים בצד.

המבורגרים מעדשים, ירקות וגבינת עיזים מאסדאמר
1) מערבבים עדשים, עלי דפנה, חצי כפית מלח ו-3 כוסות מים בתוך סיר בינוני. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מקטינים

פונדו נוסח סבוי עם קונטה, אמנטל ובופורט
חותכים באגט לפרוסות. מורידים מהגבינה את הקרום וחותכים אותה לפרוסות דקות. כותשים שום לתוך הסיר (עדיף כלי חרסינה). מוסיפים יין

מרק בצל מסורתי עם גרוייר
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצקים שמן לתוך סיר גדול. חותכים בצל לפרוסות בעובי בערך חצי ס”מ. מוסיפים לסיר חמאה,

גזלמה (מאפה טורקי עם גבינת ברינזה)
גזלמה מכינים במחבת העשוי מברזל יצוק. מערבבים שמרים, סוכר וכף מים, משאירים ל-15 דקות, עד שיופיעו בועות. שופכים קמח על

מאפינים מתירס עם גבינת צ’דר
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים היטב תבנית לאפיית מאפינים (ל-12 יחידות) ומניחים בצד. בקערה קטנה מערבבים קמח, קמח תירס,

פונדו קממבר שלם
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים קממבר מהקופסה, מורידים שעווה ונייר עטיפה ומחזירים את הגבינה לקופסה. יוצרים 6 חתכים עמוקים בגבינה,

משולשים עם גבינה כחולה מסוג סטילטון וגבינת אמנטל
בצק שמרים: מסננים קמח אל תוך קערת ומערבבים היטב עם שמרים. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ובעזרת מיקסר ידני לשים

פיצה עם אספרגוס ומוצרלה
1. מחממים תנור ל-230 מעלות. משטחים בצק מוכן לפיצה על נייר אפייה לעיגול גדול בקוטר 30-40 ס”מ ומסדרים אותו על

מרק עם גבינה מותכת לה וואש קירי
1. שוטפים תפוחי אדמה, מקלפים, מחותכים לקוביות קטנות ומבשלים בסיר. 2. שוטפים גזר, מקלפים ומגרדים על פומפייה. צולים במחבת עם

סופלה תפוחי אדמה עם גבינת פרמזן
מקלפים תפוחי אדמה. חותכים כל אחד ל-3-4 חלקים, מכניסים למים רותחים מלוחים במקצת, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות.

גבינת מוצרלה בפירורי לחם
1. חותכים כל מקל של גבינת מוצרלה לשניים, כדי לקבל סה”כ 32 חתיכות. שופכים קמח לקערה. בקערה נפרדת מקציפים ביצים

רביולי עם ריקוטה ופרמזן
1. מערבבים גבינת ריקוטה עם פרמזן מגורד, ביצה אחת, מלח ופלפל לפי הטעם. מכניסים את התערובות לשתי קערות ושמים בצד.

סלט עם ארוגולה, בצל, גבינת עיזים בולגרית “סופיה” ואגוזי מלך
1. מכינים בצל מקורמל. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ דק. 2. מטגנים עד שיזהיב,

כדור גבינה עם צ’דר, פרמזן וגבינת שמנת
1. מגרדים דק גבינות צ’דר ופרמזן. קוצצים בצל. מערבבים את כל הרכיבים, פרט לאגוזי פקאן, בקערה גדולה. מערבבים במיקסר במהירות

תפוח אדמה אפוי עם עגבניות וגבינת גאודה צעירה
1. מקלפים תפו”א ומבשלים במים מלוחים (20 דקות מרגע הרתיחה בערך). 2. שוטפים עגבניות ופורסים לעיגולים. עגבניות גדולות אפשר לפרוס

מרק עם שום אפוי, עגבניות וגבינת פרמזן
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, שמים נייר אפייה בשתי תבניות. לחתוך ג’בטה ל-6 פרוסות בעובי 1 ס”מ, להזליף כף שמן

פלפל מתוק אפוי עם צלפים ומוצרלה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים פלפלים על תבנית גדולה עם שכבת נייר כסף ואופים 45-60 דקות. בעזרת מלקחיים הופכים

פיצה עם זוקיני וגבינת פטה עיזים “מרצדס”
1. חותכים זוקיני עם סכין חדה לפרוסות דקות מאוד, בעובי של כ-3 מ”מ. מחממים תנור ל-230 מעלות. מבצק מיוחד לפיצה

מקלות פיקנטיות עם גבינת צ’דר
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים נייר אפייה או סיליקון בתבנית. על משטח מכוסה בקמח משטחים שכבה של בצק עלים,

עוגיות גבינה עם פרמזן ובזיליקום
1. מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה. יוצקים לקערה שמן אגוזים (אפשר גם שמן אחר), מוסיפים את הקמח ומשפשפים עד לקבלת

פשטידה עם כרובית ופרמזן
1. מקלפים בצל. מגרדים גבינה. קוצצים רוזמרין ובזיליקום. מחממים תנור ל-175 מעלות. מפרידים כרובית לפרחים בינוניים. שמים אותם בסיר עם

פופים עם גבינת צ’דר
מרסקים שום. חותכים בצלצלי שאלוט. מגרדים גבינת צ’דר על פומפיה גדולה. חותכים באגט צרפתי לחתיכות בינוניות. שמים חמאה במחבת. מטגנים

מרק צ’דר עם ברוקולי
1. חותכים בצל לקוביות. מפרידים ברוקולי לפרחים. ממיסים חמאה בסיר על אש בינוני, מוסיפים בצל. מטגנים את הבצל במשך 3-4

כיסונים עם פטריות וגבינה כחולה מסוג בוואריה בלו
1. קוצצים בצל ירוק, רוזמרין, טימין ופטריות טריות. כותשים שום. שמים פטריות יבשות בקערה, מוסיפים מים רותחים. משאירים ל-30 דקות,