אם תרצו, זהו סיפור סינדרלה מעולם הגבינות. כיצד הופכים דוכן בשוק מחנה יהודה לפרומז’רי הטובה בארץ? בעזרת הרבה ידע ועוד יותר תשוקה.
אלי באשר הוא דור שלישי לבעלי מסעדת פועלים קטנה בשוק אשר במשך 55 שנים הציעה לעובדי ובאי המקום אוכל ביתי לפי מיטב המסורת הירושלמית. ייתכן ואלי היה ממשיך בדרכם של אבו וסבו, אלמלא היה מתאהב, בעקבות הטיול לצרפת, בתרבות הגבינות האירופית.
אלי באשר והחנות שלו באשר פרומז’רי
בטיול ההוא נחרץ גורלו: כנגד כל הסיכויים החליט אלי לייבא תרבות זו ישירות ללב השוק והקים חנות שמבחר הגבינות בה לא היה מבייש שום פרומז’רי צרפתית אסלית. מאז בדרך קבע, פעם בחודש, נוסע אלי לרנז’י (Rungis), שוק האוכל הסיטונאי הגדול בפרוורי פריז. מתוך מאות סוגי גבינה הוא בוחר בקפידה סחורה שלאחר מכן עושה את דרכה במכולות בעודה טרייה ומעודנת לחנויות של הרשת בירושלים ובתל אביב, ומשם למקררים של עניני הטעם הישראליים. תוך זמן קצר הפכה הפרומז’רי לשם דבר בעולם האוכל בארץ ולמקום עלייה לרגל עבור קהל נאמן של יודעי עניין. היום ניתן לקבוע בוודאות: אין עוד מקום כחול-לבן עם מבחר כה רחב של גבינות איכות המיובאות ישירות ממחלבות באירופה. כמובן, בנוסף לגבינות יש בחנות מגוון של יינות, ממרחים, פסטות איטלקיות מעולות, מבחר מכובד של בירות מיובאות, לחמים מיוחדים, תוצרת של מחלבות ישראליות מסוגי חלב שונים ועוד כל מיני דברים קטנים שלא אוכלים אותם, אלא יותר מתענגים עליהם.
יותר מ-1000 סוגי גבינות דודי, בבאשר פרומז’רי בשוק מחנה יהודה
פרומז’רי באשר מספקת גבינות למספר מסעדות הגורמה באזור ירושלים. מיותר להגיד שלא כל חנות גבינות זוכה לכבוד כזה אשר מעיד אולי יותר מכל על האיכות והעליונות בתחום. באוקטובר 2010 נפתח סניף הרשת בתל אביב, והקהל התל אביבי המפונק מוזמן אף הוא להצטרף לחוויה הקולינרית. פרטים בעמוד הסניף.אז מה הלאה? לאלי באשר תוכניות גדולות. עקב הביקוש הגואה ייפתחו בקרוב סניפים נוספים. סניף ירושלים יישאר ספינת הדגל של הרשת ויעבור שיפוץ וחידוש לנוחות הקונים ולשיפור חוויית הקנייה. עקבו אחר החדשות באתר שלנו או הירשמו לניוזלטר וקבלו מגוון הטבות מיוחדות!
איך להגיע?