חותכים באגט לפרוסות. מורידים מהגבינה את הקרום וחותכים אותה לפרוסות דקות. כותשים שום לתוך הסיר (עדיף כלי חרסינה). מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל ופרוסות גבינה. ממיסים את הגבינה, מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. ממיסים עמילן.
מחממים את הפונדו. בעזרת מזלג מיוחד מטבילים חתיכות באגט בגבינה.
מצרכים ל-6 מנות:
500 גרם גבינת קונטה
500 גרם גבינת אמנטל
200 גרם גבינת בופור
1 באגט
1 כוס יין לבן יבש
1 כף עמילן תירס
1 כוס קירש
2 שיני שום
פלפל לפי הטעם