בקערת מיקסר לשים לפי הסדר הבא את המים, שמרים קמח ומלח וללוש על מהירות בינונית כ 5 דקות עד שנוצר כדור בצק שנפרד מהדפנות.
יש לשמן עם מעט שמן זית את משטח העבודה ולשטח עליו את הבצק בעזרת הידיים למלבן בעובי חצי ס״מ.
משמנים מעט את הבצק עם שמן הזית ומפזרים עליו את הארטישוק, גבינת הבוש ועגבניות השרי.
מסמנים על הבצק בעזרת סכין שאינה חדה 2 פסים לאורך כך שנוצרות שלוש חתיכות שוות. את השליש הימני מקפלים על השליש האמצעי ועליהם מקפלים את השליש השמאלי.
משטחים שוב את הבצק למלבן וחוזרים על הקיפול. משמנים תבנית עם נייר אפייה במעט שמן זית ומניחים עליה את הבצק הפוך.
מורחים שמן זית מלמעלה ומכסים עם נייר אפייה. מתפיחים שעה וחוזרים על הקיפול ומתפיחים שעה נוספת.
מחממים תנור ל 230 מעלות ואופים את הפוקצ’ה במשך כ 20-25 דקות עד שהפוקצ’ה מקבלת צבע זהוב.
לפני ההגשה יש למרוח שוב בשמן זית. מומלץ להגיש חם.