1. מקלפים בצל. מגרדים גבינה. קוצצים רוזמרין ובזיליקום. מחממים תנור ל-175 מעלות. מפרידים כרובית לפרחים בינוניים. שמים אותם בסיר עם כפית מלח, ממלאים מים ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות, עד שהכרובית יהיה רכה. מנקזים את מים, מסננים ונותנים להצטנן מספר דקות.
2. בינתיים מכינים בצק. חותכים בצל לחצאים. מחצי אחד חותכים כמה טבעות דקות ומניחים בצד. את שאר הבצל חותכים גס. מחממים שמן זית במחבת וצולים בו את הבצל החתוך והרוזמרין ביחד עד שיהיו רכים, כ-8 דקות. מורידים מהאש ונותנים להצטנן.
3. מקציפים ביחד ביצים, שמן זית ותערובת של בצל. מוסיפים בזיליקום. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, כורכום, גבינה, כפית וחצי מלח, פלפל שחור ומערבבים בקערה נפרדת, לאחר מכן מוסיפים לתערובת הביצה. מוסיפים את הכרובית ומערבבים בעדינות.
4. מניחים נייר אפיה על התבנית ומשמנים. מפזרים גרעיני שומשום. יוצקים את הבצק לתוך התבנית ומקשטים בטבעות בצל מלמעלה. אופים את הפשטידה במרכז התנור במשך 45 דקות עד שתזהיב/תשחים.
5. להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
מצרכים ל-6-8 מנות:
700 גרם כרובית
1 בצל אדום
7.5 כפות שמן זית
1/2 כפית רוזמרין
8-10 ביצים
20 גרם בזיליקום
1.5 כוס קמח
2.5 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית כורכום טחון
2 כוסות גבינת פרמזן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שומשום שחור