חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1 סנטימטר, לאורך. מברישים בשמן זית משני צדיו, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190- מעלות עד שמשחים.
מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
לוקחים את מצרכי המלית, טוחנים בבלנדר, מוסיפים שמן זית בנדיבות, עד לקבלת מרקם סמיך כמו של פסטו.
במקביל מכינים את הקולי:
טוחנים דובדבנים וטרגון (עם הנוזל) עדשמתקבל מרקם חלק.
מניחים כף מהמלית בקצה השמן של החציל ומגלגלים. יוצקים מעט מהקולי ומניחים מעל את הגלילות.
ניתן לגרד מעט גבינה מעל, רימונים, עירית וכד’.