מחממים שמן זית בסיר שטוח וגדול.
מוסיפים את הבצל ולאחר השחמה קלה מוסיפים את השום והתבלינים.
מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות.
מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומערבבים כל כמה דקות כדי שלא יידבק לתחתית הסיר.
מבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי ומכבים את האש.
לפני ההגשה מחממים טוב טוב מחבת פסים ומטגנים את גבינת הטאלאג’ני כ 2-3- דק’ מכל צד או עד שמקבלת פסים יפים.
בצלחת הגשה עמוקה מניחים את המטבוחה במרכז (5-6 כפות גדושות) מעל מסדרים את הטאלאג’ני, מפזרים צנוברים, נענע ומזלפים מעט שמן זית.
מומלץ לסחוט מעט לימון בזמן ההגשה.
טיפ לחברים של באשר:
* כאשר המטבוחה מתקררת ניתן להעבירה לקופסאות קטנות ולהקפיא.
* ניתן לטחון בבלנדר מוט ולקבל רסק עגבניות שישמש אותנו לרוטב פסטה, לפיצה ועוד…