מניחים את התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לכל חצי תאנה דוחסים בזהירות, בעזרת האצבעות, מעט גבינה. מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים בעלי תימין.
אופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל 180- מעלות, עד שהגבינה נמסה.
בינתיים מערבבים בצנצנת סגורה היטב את מרכיבי הוויניגרט, מניחים עלי רוקט בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב.
מסדרים מעל את התאנים הצלויות ומגישים.
להכנת בלסמי מצומצם: יוצקים חומץ לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, מבלי להביא לרתיחה, או שתוכלו לקנות מוכן בסניף באשר הקרוב.