במיקסר עם וו לישה, מערבלים את הקמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מים בהדרגה ומערבלים עד שנוצר בצק. מוסיפים את החלמון, שמן זית ומלח ומערבלים. מתקבל בצק רך וגמיש (אם רך מידי להוסיף מעט קמח).
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר או שעתיים במקרר.
מחלקים את הבצק ל 10 כדורים, מפזרים מעט קמח על תבנית( חייב לפזר קמח, אחרת ידבק לתבנית )יוצרים כדורים ומניחים אותם בתבנית, מכסים ומתפיחים שוב למשך שעה. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
מפזרים קמח על משטח עבודה, מפזרים גבינת פטה עזים מפוררת, מעליה עלי זעתר ומגלגלים לנחש ארוך.
יוצרים עיגול וסוגרים אותו , מניחים על תבנית עם נייר אפייה
מברישים את הבייגלה במים, מפזרים כמות נדיבה של שומשום .
אופים למשך 20 דקות או עד שהבייגלה שחום.
מתכונים נוספים באינסטגרם:
miri_zohar3@