About
אודות הגבינה
אמנם לא מדובר באי נידח שטוף שמש ביוון, אך הגבינה הזאת פסטורלית לא פחות. מדובר בעוד גבינה משובחת של המותג היווני המעולה אפירוס (Epiros), שמציג מניפה מרשימה של גבינות יווניות מסורתיות, ופחות מוכרות, ולכן מפתיעות.
לבנה וזוהרת, זוהי גבינה חצי קשה-קשה, אפופה בטעם המלח החריף וספוגה בקוקטייל הרבגוני של חלב עזים וחלב כבשים משובחים, הנמזגים זה לתוך זה. באופן מסורתי משתמשים בה כדי לייצר את המאכל היווני סגנקי, אבל גם ניתן לשלב בפשטידות, מעל פסטה או לאכול אותה ביחידות.