About
אודות הגבינה
השב ד’אקיטן היא אחותה המיוחדת והיוקרתית לגבינת הטום המוכרת. היא מיוצרת מחלב עיזים בחבל הבאסקי ההררי שבפירנאים הצרפתיים, בתקופה שבין האביב לסתיו. אז יכול הצאן לשוטט במרעה ההררי והשופע, ולהפיק את החלב המיוחד.
לאחר שרוקחים אותה, היא פורשת מהוריה ומתבגרת במשך כשישה חודשים פלאיים בחשכה בתוך מערות הרריות. תחת צילן ואחוזי הלחות הנמוכים, היא מפתחת קליפה עבה המגינה על גופה הלבן והגמיש.
השב ד’אקיטן ספוגה בניחוחות של עשבים ופרחים, ורמז דק של קרמל – אתם תרצו לפרוס אותה מעל לחם כהה או סלט ירוק צונן, לצד יין לבן.