באזור הבאסקי הירוק והפורה של דרום צרפת, יצרני החלב הגולמי מהפרות המקומיות מייצרים מגוון מיוחד של גבינות בקר טעימות: פלפל שחור ושום פראי שחור. הגבינות האלה, המיוצרות כולן בחוות הכפריות של האזור, מגיעות במשקלות ענק של 2.5-3 ק”ג. הן עוברות תהליך יישון ייחודי של 2-3 חודשים במערות הקרירות של איכרי הבאסקו- ביארן המסורתיים.במהלך היישון הממושך, הגבינות סופגות מרקם מיוחד – גושי אך גם חלק ורך, עם
טעמים משכרים הבוטניים הטבעיים שמשולבים בגבינה. הראשון שבהם הוא שום פראי -שום בר שחור נגיעה עדינה אך פראית שמוסיפה נופך צמחי ייחודי. גבינות הלבנים הן יכולות להרים כל מנה, מסלט קל
ועד תבשיל עשיר, ולהפוך אותה לחוויה קולינרית מרעננת ועשירה בטעמים חדשים. עם גוונים המשתרעים מאפור-לבן ועד כתום עמוק, גבינות הבקר הללו משלבות בתוכן את הטעמים הייחודיים של האזור עם תהליכי ייצור וזיקה לאדמה שנמשכים מזה דורות רבים. כל טעימה מגבינה היא מזכרת עשירה ומרגשת מהטבע הפראי והיפהפה של הבאסקי והפירנאים.