About
אודות הגבינה
הבוש הזו היא מלאכת מחשבת של עיצוב מרקם רך וחושני, נימוח עד נוזלי, שנוטף בפה כמו גלידה, ועדיין שומר על יציבות מפתיעה. יחד עם הארומה הארצית אך המאופקת של חלב העיזים, הבוש המסורתית היא גבינה מנחמת, שבזכות עדינותה מחלחלת עמוק בבלוטות הטעם.
מדובר בגבינת עיזים רכה ובשלה, בצורת בול עץ עם מעטה מפוחם יפיפה, שרוקחים מחלב עיזים מקומי המגיע ממחלבות בעמק הלואר, במרכז צרפת. היא מבשילה במשך 7 ימים, בהם טעמה זוכה בתווים מתוקים של קרמל ורמז עדין מאוד של אגוז לוז ופירות הדר. מעולה יחד עם סלט, לצד פירות עסיסיים כקינוח או מרוחה על נתח עסיסי של לחם לבן קלוי.