-
מתחילים עם הבטטות: אופים את הבטטות עד לריכוך מלא בתנור שחומם ל200 מעלות.
-
מקלפים את הבטטות, מעבירים דרך מסננת (חשוב מאוד! לבטטות יש סיבים, אנחנו לא רוצים אותם בניוקי) ומעבירים למחבת גדולה.
-
מאחר והבטטות יותר מיימיות מתפוחי אדמה, אנחנו רוצים לייבש אותן מעט (כך נצטרך להוסיף פחות קמח בבצק ונקבל ניוקי יותר אווריריים). מניחים את המחבת על אש בינונית נמוכה ומערבבים במשך כמה דקות עד שרואים שהמסה מתחילה להיות יותר סמיכה.
-
מעבירים את המסה לקערה ונותנים לה להצטנן באופן מוחלט (עד לטמפ׳ חדר).
-
מכינים סיר עם מים רותחים ובנתיים מכינים את הבצק.
-
מעבירים את המסה של הבטטה למשטח עבודה, יוצרים באמצע גומה ושופכים לבפנים מעט קמח, חצי כפית מלח וביצה.
-
מתחילים לערבב את כל החומרים ולאט לאט להוסיף קמח בהתאם לצורך. (שימו לב! אין כמות מדוייקת של קמח. זה תלוי הרבה בסוג הקמח וכמות הנוזלים בבטטה)
-
כשמקבלים בצק אחיד מתחילים לחתוך מהבצק חתיכות ולגלגל לנקניקים בקוטר 1-1.5 ס״מ, אחרי הגלגול מעבירים את הבצק על משטח מקומח כדי לצפות אותו ולמנוע הדבקה למשטח. (רצוי לא ללוש את הבצק יותר מדי כדי לא לפתח גלוטן, רק ״לחבר״ אותו לבצק חלק ולעבוד בעדינות תוך כדי קימוח המשטח מפעם לפעם לפי הצורך).
-
חותכים כל אחד מהנקניקים לרצועות באורך 1-1.5 ס״מ ומעבירים למגש מקומח.
-
מרתיחים סיר מלא במים ובנתיים מכינים את הרוטב.
-
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שום ומטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב (שימו לב לא להשחים אותו).
-
מוסיפים יין, נותנים לו לרתוח במשך 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שמקבלים רוטב אחיד.
-
מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח לפי הטעם (להזהר עם המלח! הגבינה הכחולה בעלת מליחות גבוהה) ומערבבים.
-
מעבירים את הניוקי לסיר עם המים הרותחים (שימו לב, לא את כולם בבת אחת כדי לא לקרר את המים ולמנוע הדבקה), מערבבים כל כמה שניות כדי שלא ידבקו, מחכים עד שיצופו ונותנים להם עוד דקה ומעבירים לרוטב.
-
לאחר שכל הניוקי עברו לרוטב, מוסיפים מעט מי בישול ומקפיצים דקה עד שהרוטב עוטף את הניוקי.
-
מצלחתים, מפזרים גבינה כחולה, מעט סירופ אמרנה, שקדים קלויים ופרמז׳ן.
Start Cooking
להוטים להתחיל לבשל?
הוסיפו עכשיו לסל את מוצרי באשר המשתתפים במתכון
₪19.90
/ 100
גרם
המלאי אזל
בקר
צרפת
₪19.90
/ 100
גרם
המלאי אזל
₪22.90
/ 100
גרם
המלאי אזל
בקר
איטליה
כחולה
₪22.90
/ 100
גרם
המלאי אזל
₪120.00
/ 1
יחידה
מחיר ל100 גרם: ₪16
ישראל
₪120.00
/ 1
יחידה
מחיר ל100 גרם: ₪16
₪19.90
/ 100
גרם
בקר
איטליה
קשה
₪19.90
/ 100
גרם