פסטה בקרם גורגונזולה וזיתים
(פסטה עם אפר, בתרגום חופשי, יש המייחסים את השם לוזוב, כי הרוטב שלה מזכיר את האפר שלו)
פסטה מרשימה, מופלאה ובפחות מ-20 דקות הכנה
מרתיחים מים עם מלח לבישול הפסטה (על כל 100 גרם פסטה – ליטר מים ו-10 גרם מלח)
ומבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
מחממים מחבת על אש נמוכה, מוסיפים את הקרם צ’יז, עם מצקת ממי בישול הפסטה.
מערבבים 2-3 דקות, עד שמתקבל מרקם שמנתי, מוסיפים את הגורגונזולה, וממשיכים לערבב על אש נמוכה, עד קבלת קרם אחיד, כ-5-7 דקות נוספות.
מוסיפים את הפסטה ישירות לרוטב, עוטפים אותה בקרם (אם המרקם סמיך מידי, מוסיפים 2-3 כפות של מי בישול הפסטה), ואז את פטה הזיתים. מערבבים ומגישים מיד. אין צורך בתיבול נוסף.
אם רוצים כמובן אפשר להוסיף פרמג’אנו רג’אנו או גראנה פדנו בהגשה.